Πληρωμένη απάντηση στο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσω ανακοίνωσης του κόμματος. «Αργά θυμήθηκε την συναίνεση, όταν επί μήνες διαπραγματεύονταν εν κρυπτώ» απάντησε η ΝΔ στο Αλέξη Τσίπρα, που από τη Σόφια δήλωσε ικανοποιημένος για την αντιμετώπιση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην εθνική θέση για το θέμα των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Σόφια διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι έχει βρεθεί στο θέμα του Σκοπιανού με την πλάτη στον τοίχο και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση με την συναίνεσή της στην εθνική γραμμή, την οποία όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε σε λάθος κατεύθυνση.

Σαφώς δεν θα περίμενε κανείς να παραδεχθεί κάτι τέτοιο, αλλά αφού επέλεξε μόνος του να σηκώσει το θέμα και να μιλήσει για λύση χωρίς να ενημερώσει κανέναν, η μοναχική του πορεία έως το τέλος, θα έδειχνε τουλάχιστον και μια στάση ευθύνης. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και που απλώνει το χέρι για βοήθεια στην αντιπολίτευση.