Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό έχει βάλει μπρος τις μηχανές για εκλογές και έχει θέσει μπροστάρη τον εαυτό του από την άποψη ότι γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο τι τον περιμένει, όχι μόνο τις δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει, αλλά ξέρει και πολύ καλά πώς να κινηθεί σε κάθε θέμα που αφορά τη χώρα στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Τα παραπάνω τα απέδειξε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΝΔ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, αλλά παράλληλα απέδειξε και την μεγάλη αμηχανία, προχειρότητα και αβεβαιότητα που κατακλύζει το Μαξίμου.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, «το ότι τα πήγε καλά δε, μπορεί να το αντιληφθεί κανείς και από τον τρόπο που αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά το μεσημέρι της Κυριακής, το γνωστό «κοπτοραφείο» που εδράζεται στα υπόγεια του ευαγούς ιδρύματος εξέδωσε non paper το οποίο – προσέξτε παρακαλώ – δεν κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ούτε όσα εξήγγειλε για την οικονομία ούτε όσα κατήγγειλε για το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για το τέταρτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας και το είχε κουβαλήσει μαζί του για να το δείξει στις κάμερες, ούτε καν για το (αγαπημένο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) θέμα των off shore της Μαρέβας.

Το non paper την «έπεσε» στον Μητσοτάκη για μια ΑΛΗΘΕΙΑ που είπε: ότι στα σημερινά 17 χρόνια δεν λένε τίποτα οι αναφορές στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά αυτό που πρέπει να συζητήσουμε πια είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».