Αντιμέτωπος με  έναν ιδιαίτερο συμβολισμό ήλθε πρόσφατα ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης  στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Δημ.  Μπουραντά.  Κατά την  έναρξη της εκδήλωσης ο  καθηγητής  ανέφερε ότι  το  προηγούμενο βιβλίο του υπό τον τίτλο: «Όλα σου  τα ‘μαθα,  μα ξέχασα μια λέξη» το είχε προλογίσει ο Αλέξης Τσίπρας «κι έγινε πρωθυπουργός»! 

Ετοιμόλογος  ο πρόεδρος της ΝΔ  απάντησε: «Το θέμα είναι πιο βιβλίο παρουσιάζει ο καθένας…»  και από ‘κει ξεκίνησε να αναπτύσσει τις σκέψεις του για  τον «Ηγέτη» του κ. Μπουραντά προβαίνοντας  παράλληλα και στις ανάλογες διαφοροποιήσεις ως προς τον  Μακιαβελικό «Ηγεμόνα».

Το μεγαλύτερο  μέρος της συζήτησης  μεταξύ των δύο  επί του πονήματος του καθηγητή ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Δεν  ανήκα και δεν ανήκω στη  ΝΔ  και το ξέρετε…»  έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας  και ο Μητσοτάκης … ανέμενε  στωικά να τοποθετηθεί.  Μέχρι  που ο κ. Μπουραντάς   θυμήθηκε το φοιτητικό του παρελθόν: « Ήμουν από ‘κεινους που φώναζαν  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». 

«Εσύ … εσύ… για να μην ξεχνιόμαστε» του είπε γελώντας ο  κ. Μητσοτάκης  «προστατεύοντας» τον ιδεολογικό πυρήνα της  παράταξης,   ενώπιον του πολυάριθμου ακροατηρίου  της  κεντρικής αίθουσας του Εθνικού  Ιδρύματος Ερευνών. 

Σημαίνουσες ήταν  οι τοποθετήσεις του και για άλλα ζητήματα  που αποδομούν την εναντίον του κριτική. Για παράδειγμα,  τοποθετηθείς επί της άποψης του κ. Μπουραντά  ότι  «ο ηγέτης θα  πρέπει να είναι και μάνατζερ» ανέφερε: «Η   Νέα Δημοκρατία δεν είναι επιχείρηση αλλά  κόμμα.  Ωστόσο ως προς το  διοικητικό της  κομμάτι θα πρέπει να διοικείται ως επιχείρηση».