Οι τοπικοί βουλευτές περίμεναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα του ξενοδοχείου που πραγματοποίησε την εκδήλωσή της με θέμα: "Ψηφιακή οικονομία: Επιταχυντής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη" η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη. 

 
Για τους περισσότερους, αυτή ήταν μία κίνηση στήριξης προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά δεν έλειψαν κι αυτοί που έκαναν λόγο για αναθέρμανση της αντιπαράθεσης μεταξύ των τοπικών βουλευτών και της φερομενης ως υποψήφιας στην Α' Θεσσαλονίκης, Μαρίας Σπυράκη. 

Ο επικεφαλής της ΝΔ έφτασε στο ξενοδοχείο στις 15:10. Έξω από την αίθουσα, οι βουλευτές ρώτησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ενώ συζήτησαν σύντομα και για τη στάση της ΝΔ για τα θέματα που θα έρθουν στη Βουλή στο προσεχές διάστημα.

Στην εκδηλωση παρευρέθηκαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση την Έλενα Ράπτη, καθώς και οι κ.κ Όλγα Κεφαλογιάννη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Παράλληλα, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλιδου, ο πρόεδρος της Διοικούσας, Αντώνης Γυφτοπουλος, όλοι οι τομεάρχες αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, και του μητρώου στελεχών, όπως ο Γιάννης Παπαγεωργίου. 
 
Στην αίθουσα βρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι των ΝΟΔΕ αλλά και εκπροσωποι των επιμελητηρίων, όπως ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Μανώλης Βλαχογιάννης, καθώς και εκατοντάδες Νεοδημοκρατών. 
 

Ταξίδεψαν μαζί

 
Με την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, που αποτέλεσε και την κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ταξίδεψε από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι δυο τους εμφανίστηκαν στην αίθουσα με διαφορά πέντε λεπτών, κάθισαν μαζί στην πρώτη σειρά ενώ αναχώρησαν αμέσως μετά την εκδήλωση. 
 
Ο μεν πρόεδρος της ΝΔ έφυγε εσπευσμένα για την Αθήνα ενώ η δε Μαρίγια Γκάμπριελ θα μεταβεί οδικώς στη Βουλγαρία από την οποία και κατάγεται.