Από τις πολλές υποσχέσεις που μοιράζει δεξιά κι αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως ξεχνιέται και μερικές φορές υπόσχεται τα ίδια πράγματα δύο φορές. Ακόμα μάλιστα κι όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο, όπως είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή. 

Πέρυσι λοιπόν, τέτοιες μέρες πάλι, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκεί, είχε εξαγγείλει με στόμφο το σχέδιο «Νέα Αθήνα», το οποίο μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή.

Δεν σταμάτησε, εκεί, όμως. Έβαλε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Είπε ότι θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις «ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες» και «μέσα στο '18 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί».

Ο ένας χρόνος πέρασε. Καμία θεσμική ενέργεια δεν περατώθηκε και φυσικά καμία αδειοδότηση και κανένας διαγωνισμός δεν ξεκίνησε. Όλα αυτά ουδόλως πτόησαν τον πρωθυπουργό, που συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να ανακοινώσει και πάλι τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή! Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι θα «ξεκινήσουμε μαζί την προσπάθεια να δρομολογηθούν οι θεσμικές διεργασίες  που είναι απαραίτητες, προκειμένου να κατοχυρωθεί θεσμικά, αλλά να προχωρήσουν και οι αναγκαίες εργασίες, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή να γίνει μια πραγματικότητα». Ό,τι ακριβώς είχε τάξει και πέρυσι δηλαδή...

Σημειώνουμε ότι σύντομα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας είχε δεσμευθεί για «τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου», κάτι που φυσικά δεν έπραξε. Ας του θυμίσει κάποιος σύμβουλός του να μην το υποσχεθεί και πάλι φέτος.