Η κυβέρνηση αναγνωρίζει και μάλιστα με παρρησία ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό μάλιστα το ανακοίνωσε και μέσω του non paper που χθες καλούσε τον «επόμενο πρωθυπουργό της χώρας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το δημοσίευμα της FAZ.

Μάλιστα όπως σημειώνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή για το parapolitika.gr το θέμα σχολιάστηκε και από την Πειραιώς.  

«Έχει ενδιαφέρον που το Μαξίμου στο non paper θεωρεί δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός» σχολίασαν κομματικές πηγές της Πειραιώς. Αποδίδουν πανικό στην κυβέρνηση μετά τις διαλυτικές τάσεις που εκδηλώνονται στους ΑΝΕΛ εν είδει χιονοστιβάδας και θεωρούν ότι άρχισε να αναζητά διέξοδο. «Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε» ανέφερε η Πειραιώς σε ανακοίνωση της.

«Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για «Μακεδόνες» εννοώντας τους συμπατριώτες του» τόνισε.