«Κακή συμφωνία» που παραβιάζει κόκκινες γραμμές και δεν ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Άννα Ευθυμίου.

Η κ. Ευθυμίου, κατά τη συνάντησή της με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, δίνοντας έμφαση στη γλώσσα και τη εθνικότητα, δύο παραχωρήσεις που παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές της χώρας και του κόμματός της. «Είναι αλήθεια ότι οι διεθνείς συμφωνίες αλλάζουν δύσκολα, αλλά η ΝΔ και ο πρόεδρος της θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον», σημείωσε.

Παράλληλα, απέκλεισε όλα τα ενδεχόμενα υποψηφιότητάς της για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ενώ είπε πως αυτό το «σημαντικό κεφάλαιο» έχει κλείσει. Επισήμανε δε, ότι είναι ετοιμοπόλεμη για τη μάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εφόσον βεβαίως ο πρόεδρος της ΝΔ εγκρίνει την υποψηφιότητά της, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να εκλεγεί. «Η Θεσσαλονίκη έχει την ίδια ατζέντα εδώ και 20 χρόνια, αυτό πρέπει να αλλάξει και από τα ευχολόγια να πάμε στα πραγματικά έργα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ευθυμίου.

«Είναι συνειδητή επιλογή μου να απορρίψω στη δημόσια παρουσία μου επιλογές life style. Ζητάω από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για την κοινωνική και πολιτική μου δράση, για την προσφορά μου στη κοινωνία μέσω τους επαγγέλματός μου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Στις εκλογές του 2015, ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσα 11.500 ψήφους σε μόλις 20 μέρες, συνεπώς στις επόμενες εκλογές, με περισσότερο χρόνο μπροστά μου και με μία μεγάλη νίκη της ΝΔ που θεωρώ σίγουρη, έχω καλές πιθανότητες να πετύχω τον στόχο μου».