Τις ανέσεις που απολαµβάνει ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ενίοτε ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Πάνος Καµµένος κατά τις επίσηµες µετακινήσεις τους στο εξωτερικό, φαίνεται πως ζήλεψε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Συγκεκριµένα, όπως φαίνεται στη σχετική απόφαση στις 24 Μαΐου, ο κ. Τσακαλώτος αλλά και τρεις συνεργάτες του χρησιµοποίησαν το κρατικό αεροσκάφος προκειµένου να µεταβούν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονοµίας φαίνεται πως προτίµησε να µεταβεί στις Βρυξέλλες µε κρατικό αεροσκάφος, αντί να χρησιµοποιήσει µια πτήση της γραµµής, για να... γλυτώσει από την αναµονή στο αεροδρόµιο περιµένοντας τα check in.

Τη σχετική έγκριση, βέβαια, προφανώς την έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ίσως ήθελε να... χρυσώσει το χάπι του υπουργού του, ο οποίος ύστερα από λίγες µέρες έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ένα ιδιαίτερα σκληρό µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα. Υπενθυµίζεται πως στο Eurogroup της 24ης Μαΐου έκλεισε η αξιολόγηση για την εκταµίευση της τέταρτης δόσης για την Ελλάδα.