Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» βρίσκεται η συγκυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό και την δύσκολη θέση που φέρνει η συμφωνία τον Πάνο Καμμένο, την οποία στήριξε δίνονταν την άδεια στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών να την υπογράψει προκειμένου να μην χάσει την κυβερνητική του θέση, ωστόσο, φαίνεται ότι οι απώλειες που μετράει είναι πολλές και η εξέλιξη αυτή έφερα σεισμό και κατάρρευση στο κόμμα του. Η χθεσινή απουσία του Πάνου Καμμένου από το υπουργικό Συμβούλιο τροφοδότησε νέα σενάρια και συζητήσεις, για την κοινή πορεία του με τον Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος προτίμησε να μην δώσει το παρόν, σε ένα υπουργικό συμβούλιο που θα επικύρωνε επί της ουσίας και την συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ήταν το πρώτο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που δεν είχε ούτε την έγκριση του λαού, ούτε της Βουλής, ούτε καν του υπουργικού συμβουλίου.

Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, είτε για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση που δείχνει πως ο εναγκαλισμός Τσίπρα-Ποταμιού γίνεται όλο και πιο θερμός, είτε για να δείξει ότι εκ των υστέρων «διαφωνεί», προτίμησε να μείνει κλειδωμένος στο γραφείο του και να κάνει τα… τηλέφωνά του. Ο Πάνος Καμμένος που ενημερώθηκε εγκαίρως ότι το τελετουργικό της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κατά την οποία θα απευθυνθεί πρόσκληση στα Σκόπια για τις ενταξιακές διαδικασίες, απαιτεί και την παρουσία του, θέλησε να ανατρέψει την εξέλιξη αυτή.

Η απάντηση ήταν αρνητική. Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος είδε ότι απέναντι στις απειλές του, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί του Μαξίμου, αλλά ήδη δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις, ώστε να βρεθεί η πολιτική δύναμη, η οποία θα κάνει τα… κυβερνητικά του ρεπό, και δεν είναι άλλη από το Ποτάμι, κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές ή ακόμη και κάποιους από τους ΑΝΕΛ.

Επίσης τα δημοσκοπικά ευρήματα εδώ και αρκετό καιρό δείχνουν τον κοινοβουλευτικό αφανισμό των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να «παίζει» την τύχη του στο «παιχνίδι των καθυστερήσεων», με το οποίο ωστόσο εγκλωβίζεται ακόμη περισσότερο.