Σενάρια πρόωρων εκλογών φέρνει η απαίτηση του Πάνου Καμμένου να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ή εκλογές ή η ψηφοφορία να γίνει με 180 βουλευτές. Και τα τρία σενάρια ωστόσο φαίνεται ότι εμφανίζονται από τον κυβερνητικό εταίρο, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν, ωστόσο μέχρι τότε ποντάρει ότι θα δικαιολογήσουν την θέση του και θα σταματήσει την αποψίλωση του κόμματός του.  

Την ίδια ώρα η υπόνοια που αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου προς το Μητσοτάκη που ζητά εκλογές,  ότι μπορεί και να τον… αιφνιδιάσουν χρησιμοποιώντας σε χθεσινή ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, την παροιμία με τον λύκο, τα πρόβατα και τον βοσκό, εγκαινιάζει και την ανεπίσημη προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.  

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

Πάντως, σύμφωνα με τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών ορίζοντας είναι τόσο οι δύο τελευταίοι μήνες το 2018, αλλά και οι δύο πρώτοι μήνες του 2019, κάτι που οι εξελίξεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο το προσδιορίζουν ως πιο πιθανό.

Είναι η περίοδος που ο Πάνος Καμμένος θα έχει κάνει την τελική του κωλοτούμπα με την δήθεν επανάστασή του για το Σκοπιανό και ο Τσίπρας, αφού θα έχει πανηγυρίσει την επίσης δήθεν έξοδο από τα μνημόνια θα «φύγει» για να αποφύγει τα νέα μέτρα.