Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας µε τον Πάνο Καµµένο επιχειρούν να εµφανίσουν τον πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργο Λαζαρίδη ως «ενεργούµενο» οικονοµικών συµφερόντων, επειδή τόλµησε να διαφοροποιηθεί στο ζήτηµα του «Μακεδονικού», οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντίστοιχο κρούσµα θα σκάσει τις επόµενες ηµέρες και µε άλλο µέλος του κυβερνητικού συνασπισµού, που έχει εκλεγεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, το συγκεκριµένο µέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει γνωστοποιήσει στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή του µε τη συµφωνία των Πρεσπών και το γεγονός ότι µέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει στη δηµοσιοποίηση των ενστάσεών του οφείλεται στο ότι έχουν πέσει πάνω του «λυτοί και δεµένοι» για να τον αποτρέψουν.

Ωστόσο, αυτό που τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει από το Μέγαρο Μαξίµου, όσοι ανέλαβαν να τον µεταπείσουν είναι πως εάν υποβάλει την παραίτησή του δεν θα ακολουθήσει τον δρόµο της «κοινοβουλευτικής ανεξαρτησίας», αλλά θα παραδώσει την έδρα του στο κόµµα για να µην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η διακυβέρνηση της χώρας.

Ο λόγος φυσικά που θα το κάνει είναι ότι δεν θέλει να δώσει λαβές στη «συκοφαντική προπαγάνδα» του Μεγάρου Μαξίµου, που σε συνεργασία µε τον Πάνο Καµµένο, βγάζει στη σέντρα ως «αποστάτες» όσους δεν συµφωνούν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τη λύση που προωθείται στο «Μακεδονικό».