«Είμαι παιδί της κυρά Πόπης από τη γειτονιά των Πετραλώνων… Εδώ οι άνθρωποι μας μάθανε να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας όσο ψηλά κι αν φτάνουμε… Εδώ είναι τα κόμματα, στα Πετράλωνα, του Φιλοπάππου, το Γκαζοχώρι…. Η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει τον επόμενο πορφυρογέννητο που θα πατήσει πάνω της, θα τη βυθίσει ακόμη πιο χαμηλά για να πάει εκείνος ψηλότερα».

Με τα λόγια αυτά ο Γιώργος Πατούλης χθες το βράδυ από την πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας. Στο υπερκομματικό κάλεσμα του, εν μέσω περιόδου διακοπών και ζέστης, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 500 κάτοικοι της περιοχής.

«Δήμος και εκκλησία θα προχωρήσουμε μαζί, θα πάμε σε όλες τις πλατείες, σε όλες τις γειτονιές» επεσήμανε αναφερόμενος ονομαστικά σε παλαιούς συμμαθητές, φίλους και τοπικούς φορείς που παρακολουθούσαν την ομιλία του.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε δεν ήταν πολλές ήταν όμως πολύ συγκεκριμένες: α) καθάρισμα της πόλης η οποία «ως πρωτεύουσα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι καθαρότερη από όλους τους άλλους δήμους» β) εμπέδωση της ασφάλειας και ενίσχυση της αστυνόμευση, γ) δημιουργία δομών φιλοξενίας και προγραμμάτων αναψυχής για την 3η ηλικία, δ) αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της Αθήνας.

«Επανεκκίνηση δεν γίνεται με την ελιά. Θέλει τσαμπουκά, θέλει να σπάσεις αυγά κι αν μη τι άλλο έχω αποδείξει τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση και στον Ιατρικό Σύλλογο ότι δεν κάθομαι με τα χέρια σταυρωμένα... Μην ξεχνάτε ότι μας χρωστάνε, εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν» είπε. «Όποιος θέλει να κατέβει για δήμαρχος θα δεσμευτεί ότι θα παραμείνει 2 θητείες για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του» επεσήμανε.