Εντείνονται οι παρασκηνιακές ζυµώσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός της Ν.∆. στον κεντρικό δήµο. Από τη στιγµή που οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγµατοποιηθούν τον προσεχή Μάιο, οι εξελίξεις και οι αποφάσεις επιταχύνονται, καθώς πλέον και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Ποια είναι σήµερα τα δεδοµένα;

Λέγεται ότι ο Πάρις Μπίλλιας έχει ξεκινήσει να ετοιµάζει την οµάδα του, καθώς έχει πάρει ένα πρώτο «πράσινο φως» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του, και ότι τα νέα θα ανακοινωθούν κατά την παρουσία του προέδρου της Ν.∆. στη φετινή ∆ΕΘ. Αρκεί να πάει καλά στις δηµοσκοπήσεις…

Πέραν του Μπίλλια, ακούγονται και τα ονόµατα του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, και του προέδρου του ΣΒΒΕ, Θανάση Σαββάκη, που µπορεί να επιστρατευθούν αν το εγχείρηµα Μπίλλια δεν προχωρήσει. Εσχάτως ακούγεται και ένα νέο, πιο προχωρηµένο σενάριο, που εµπλέκει πάνω από ένα πρόσωπο στη µάχη του δήµου.

Οι υποστηρικτές του θυµίζουν το δίδυµο Σταύρου Πάσχου-Κώστα Τσίρου, που ήταν οι κεντροδεξιοί υποψήφιοι δήµαρχοι Θεσσαλονίκης το 1978, ένα εγχείρηµα που θα µπορούσε και τώρα να επαναληφθεί, µε πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Μάκη Κυριζίδη, οι οποίοι µπορεί να λειτουργήσουν συµπληρωµατικά.

Ο πρώτος προέρχεται από την Κεντροαριστερά, έχει µεταγραφεί στη Ν.∆. (και ο Τσίρος θεωρούνταν πιο κεντρώος), είναι αστός του κέντρου, διετέλεσε αντιδήµαρχος του Γ. Μπουτάρη, µετέχει στην κίνηση των «6» και είναι ΠΑΟΚτσής. Ο δε Κυριζίδης έχει πιο λαϊκή καταγωγή, γνωρίζει καλά την Αυτοδιοίκηση και είναι υποστηρικτής του Αρη.