Θολό παραµένει το τοπίο στην Πάτρα αναφορικά µε τους αντιπάλους του Κώστα Πελετίδη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τον δηµαρχιακό θώκο της τρίτης µεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας από το ΚΚΕ.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν ακουστεί ονόµατα τα οποία θα µπορούσαν να αποτελέσουν ουσιώδη απειλή για τον νυν δήµαρχο. Από το στρατόπεδο του κ. Πελετίδη εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα σηµειωθεί πρόβληµα για την επανεκλογή του, µε τον µοναδικό προβληµατισµό να αφορά την απλή αναλογική που θα εφαρµοστεί. Υπάρχει βέβαια και ένας αστερίσκος για το αν η Βίβιαν Σαµούρη θα συνεργαστεί για ακόµα µία χρονιά µε την παράταξη Πελετίδη ή θα κατέβει ως ανεξάρτητη.

Στη Νέα ∆ηµοκρατία υπάρχει πάντα η επιλογή του Κώστα Χριστόπουλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2014, µε τον ίδιο να το θέλει και να το έχει δείξει µε όλους τους δυνατούς τρόπους, αλλά την Πειραιώς να µην εµφανίζεται ιδιαίτερα ζεστή σε αυτό το ενδεχόµενο. Μέχρι στιγµής βέβαια δεν έχει πέσει στο τραπέζι όνοµα που θα προκαλέσει ντόρο και θα µπορούσε να αλλάξει το σκηνικό που έχει διαµορφωθεί.

Οι επαφές από την Πειραιώς πάντως συνεχίζονται και µέχρι το φθινόπωρο θα υπάρχουν αποφάσεις, εκτός απροόπτου.

Αντιθέτως, σε αδιέξοδο βρέθηκε η Κουµουνδούρου, καθώς ο βουλευτής του κόµµατος στην Αχαΐα, Κώστας Σπαρτινός, τον οποίο ήθελαν για υποψήφιο δήµαρχο, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, βλέποντας ότι έχει πιθανότητες επανεκλογής.

Το πρόσωπο που περνάει πλέον στο προσκήνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δηµοτικός σύµβουλος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες.

Το Κίνηµα Αλλαγής, που έχει παραδοσιακά δύναµη στην περιοχή, δεν έχει προκρίνει κάποιο συγκεκριµένο στέλεχος και αναλώνεται σε φηµολογία και συζητήσεις.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι η Φώφη Γεννηµατά, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει στο πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για τον δήµο, µε τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο να µην προδιαθέτουν για στέλεχος πρώτης γραµµής.