Τον πιο µεγάλο κίνδυνο για έναν πολιτικό αρχηγό, αυτόν του να µείνει κυριολεκτικά χωρίς κόµµα, αντιµετωπίζει ο Στ. Θεοδωράκης. Σήµερα η Κ.Ο. του Ποταµιού αριθµεί έξι βουλευτές, ωστόσο δύο από αυτούς, ο Γρ. Ψαριανός και ο Γ. Αµυράς, βρίσκονται µε το ένα πόδι εκτός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αµφότεροι είναι έτοιµοι να ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι που µπορεί να συµβεί ακόµα και εντός της εβδοµάδας.

Σε αυτή την περίπτωση το Ποτάµι θα αριθµεί µόλις τέσσερις βουλευτές και µε βάση τον κανονισµό της Βουλής παύει να θεωρείται κοινοβουλευτικό κόµµα, καθώς το σχετικό όριο είναι πέντε. Που σηµαίνει ότι ο κ. Θεοδωράκης θα λειτουργεί στη Βουλή ως ένας απλώς βουλευτής, χωρίς τα κοινοβουλευτικά προνόµια των πολιτικών αρχηγών.

Αυτό το χαρτί αναµένεται να είναι και το πιο ισχυρό του κ. Θεοδωράκη στην πίεση που θα ασκήσει στον κ. Ψαριανό και στον κ. Αµυρά για να µην ανεξαρτητοποιηθούν. Με βάση, πάντως, τις δηµόσιες τοποθετήσεις, ο Γρ.Ψαριανός δεν δείχνει καµία διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του και κατηγορεί ευθέως τον Σταύρο Θεοδωράκη πως έχει αποφασίσει να οδηγήσει το Ποτάµι στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πιο χαµηλούς τόνους κριτικής κινείται ο Γ. Αµυράς, όµως και αυτός φέρεται να µην είναι διατεθειµένος να παραµείνει στο Ποτάµι, µε τις πληροφορίες να επιµένουν πως έχει συζητήσει εδώ και καιρό το ενδεχόµενο µετακόµισής του στη Ν.∆., από την οποία και προέρχεται.

Με αφορµή τα προαναφερθέντα, κυκλοφόρησαν κάποιες φήµες πως ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης σκέφτεται το ενδεχόµενο επιστροφής του στο Ποτάµι.