Εμπάργκο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την φονική πυρκαγιά που σάρωσε την Αττική και από την οποία πάνω από 60 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί. Ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει… παράλογες καταστάσεις και εντάσεις από την παραφιλολογία που μπορεί να αναπτυχθεί από εμπρηστικές δηλώσεις που συχνά βλέπουμε να συμβαίνει από βουλευτές της κυβέρνησης είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε εφόσον αυτοί προκληθούν.

Είναι γεγονός ότι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν επικοινωνιακά να διαχειριστούν την υπόθεση αυτή, η οποία «καίει» την κυβέρνηση.  

Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν.

Το πρώτιστο μέλημα για τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και για αυτόν τον λόγο τις επόμενες κρίσιμες ώρες δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις. Οι αναγκαίες ενημερώσεις θα γίνουν από τους αρμόδιους υπουργούς και τις Αρχές».