«Τελεσίγραφο» να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποιον δήμο με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής έστειλε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε την προηγούμενη εβδομάδα ραντεβού με στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να συζητήσει αφενός που κινούνται ενόψει αυτοδιοικητικών και αφετέρου αν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τους δήμους.

Το ερωτηματικό του Καμίνη...

Το μεγάλο ερωτηματικό στην κεντροαριστερά είναι ο υποψήφιος που θα επιλέξει να στηρίξει για τον δήμο Αθηναίων. Το τοπίο δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει, όπως γράφει ο «Μικρο-πολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα», μέχρι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον κεντρικό δήμο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον ίδιο και, σύμφωνα με πηγές, του ζήτησε να επιταχύνει τις διαδικασίες. 

...και οι διστακτικοί

Εκτός από την περίπτωση του Γιώργου Καμίνη, υπάρχουν και οι δυνητικοί υποψήφιοι που άλλαξαν γνώμη και δεν θέλουν να κατεβούν στις εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιάννης Σγουρός που έχασε το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Αττικής.

Αντίστοιχο σκηνικό στήνεται και στη Θεσσαλία καθώς ο Νίκος Τσιλιμίγκας δεν θα κατέβει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές αλλά στις βουλευτικές, σύμφωνα με τον «Μικρο-πολιτικό». Εδώ, ωστόσο, προκύπτει και νέο ζήτημα: σε συνεδρίαση της πράσινης Νομαρχιακής ο Δημήτρης Κρεμαστινός ενημέρωσε πως «αν είναι ο Γιώργος υποψήφιος στις βουλευτικές, δεν θα είμαι εγώ».

Ερωτηθείς δε, αν θέτει βέτο στην υποψηφιότητα Νικητιάδη, απάντησε «όχι, αλλά δεν θα είμαι εγώ υποψήφιος». Φημολογείται μάλιστα, σύμφωνα με τον «Μικρο-πολιτικό», ότι δεν θα είχε πρόβλημα με την παρουσία Νικητιάδη αν εξασφάλιζε μία θέση στο Επικρατείας.