Το 2016, η κυβέρνηση ψήφισε νέο εκλογικό νόµο, που εισήγαγε την απλή αναλογική για τις µεθεπόµενες εκλογές. Παράλληλα, καθιέρωσε και την ψήφο στα 17, που θα ισχύσει από τις επόµενες κάλπες, λόγω του ότι εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του 50%+1 των µελών της Βουλής.

Ετσι, 130.000 δεκαεφτάρηδες απέκτησαν το δικαίωµα του εκλέγειν, µε τη Ν∆ να ξεκινά επιχείρηση προσέγγισής τους µέσω της ΟΝΝΕ∆.

Στην κατεύθυνση αυτή, η «γαλάζια» νεολαιίστικη οργάνωση κρατάει «ζεστές τις µηχανές» της το καλοκαίρι πραγµατοποιώντας summer school, που θα πραγµατοποιηθεί στο Λουτράκι από τις 31 Αυγούστου µέχρι τις 2 Σεπτεµβρίου, παρουσία του προέδρου της Ν∆, Κυρ. Μητσοτάκη (που θα µιλήσει στο ∆ηµοτικό Θέατρο Κορίνθου), και η θεµατολογία του οποίου θα περιστρέφεται γύρω από την πολιτική και την επικοινωνία.

Παράλληλα µε τη δραστηριότητά της στα πανεπιστήµια, η ΟΝΝΕ∆ έχει σκοπό να επικοινωνήσει στους νέους και µια δέσµη προτάσεών της (µε την ονοµασία «Αύριο») για τα προβλήµατα και τα ζητήµατα που απασχολούν τη νεολαία, καθώς και να προωθήσει δράσεις που θα απευθύνονται στους νέους πολίτες και θα καθιστούν τη Ν∆ ελκυστική στα µάτια τους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό παίζουν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆, Κ. ∆έρβος, σε συνεργασία µε άλλα στελέχη της οργάνωσης, όπως ο Π.Μαρινάκης, ο Κ.Μαµουλής και ο Νίκος Παπουτσής.