Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε τελικά ο Γιάννης Ραγκούσης, παρά το «γλείψιμο» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες για υπουργοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε εν όψει ανασχηματισμού δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του απέναντι στο Μαξίμου, με συνεχόμενα ανοίγματα και ουκ ολίγα φυλοκυβερνητικά σχόλια.

Είχε για παράδειγμα χαρακτηρίσει την 21η Αυγούστοως ιστορική μέρα και είχε πανηγυρίσει μαζί με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Ραγκούση να στρώσει και πάλι την πολιτική του καριέρα, αφού μετά τη μεταπήδηση του από το ΠΑΣΟΚ, στην Ώρα Αποφάσεων και από εκεί στο Κίνημα Αλλαγής, έτρεξε στον ΣΥΡΙΖΑ. έβαλε πλώρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη σκέψη για υπουργοποίηση του υπήρξαν ισχυρές αντιστάσεις στο εσωτερικό του, εξαιτίας της ισοπεδωτικής άποψης που είχε στο παρελθόν ο πρώην υπουργός για το κυβερνών κόμμα.

Δείτε για παράδειγμα τι έλεγε το 2015 και πώς οι τότε απόψεις του τον… «έκαψαν»