Έντονο είναι το παρασκήνιο του χθεσινού ανασχηματισμού, που ούτε σαρωτικός ήταν ούτε η διεύρυνση που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει ήταν «ό,τι καλύτερο», αν κρίνουμε από την επιλογή προσώπων. Ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν και που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση είναι και η Κατερίνα Παπακώστα.

Η Κατερίνα Παπακώστα, μετά από δύο «όχι» που είπε όταν της προτάθηκε το υφυπουργείο Παιδείας και έπειτα το υφυπουργείο Υγείας, έγινε… υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μια κυβερνητική θέση που ανάγκασε να γίνουν πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο κυβερνητικό σχήμα, αφού η θέση «δημιουργήθηκε» για να βολευτεί η Παπακώστα. Το υπουργείο ανεξαρτητοποιήθηκε και έτσι δημιουργήθηκε η θέση της υπουργού και της υφυπουργού, την οποία κατέλαβε η Παπακώστα.    

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη αρχικά να μην εξέφρασε... ενθουσιασμό με την επιλογή της κ. Παπακώστα, αλλά προφανώς έγιναν και... δεύτερες σκέψεις.