Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία (με πολιτικό και θρησκευτικό όρκο) των νέων μελών της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό.

Τα νέα πρόσωπα που πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου (ορισμένα, όχι ασφαλώς για πρώτη φορά) ήταν: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Κατερίνα Νοτοπούλου (Μακεδονίας-Θράκης), Μιχάλης Καλογήρου (Δικαιοσύνης), Σταύρος Αραχωβίτης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Κατερίνα Παπακώστα (Προστασίας του Πολίτη), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Άμυνας), Στάθης Γιαννακίδης (Οικονομίας), Λευτέρης Κρέτσος (Ψηφιακής Πολιτικής), Παναγιώτης Ρήγας (Άμυνας), Μάρκος Μπόλαρης (ΥΠΕΞ), Μυρσίνη Ζορμπά (Πολιτισμού), Γιώργος Δημαράς (ΥΠΕΚΑ), Ολυμπία Τελιγιορίδου (Αγροτικής Ανάπτυξης).

Πολλοί νέοι υπουργοί πήραν μαζί τους και τις οικογένειές τους για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Υπήρξαν χαμόγελα, αλλά και αρκετή αμηχανία από ορισμένους, ιδίως τους «πρωτάρηδες»:

Ο Φώτης Κουβέλης όπως φαίνεται στην φωτογραφία κατά την έξοδό του από το Προεδρικό, ήταν άνετος και χαμογελαστός:

Οι γυναικείες παρουσίες αρκετές. Σφιγμένα χαμόγελα, αμηχανία, ίσως και τρακ από όσες πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπως η Μυρσίνη Ζορμπά. Ξεχώρισαν οι παρουσίες της Κατερίνας Παπακώστα (έφτασε με την κόρη της) και της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ήταν σαφώς πιο έμπειρη στην όλη διαδικασία. Εξίσου έμπειρη και η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Κομψή η Κατερίνα Νοτοπούλου που πήρε «προαγωγή» από το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Λιγομίλητη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ίσως η χειραψία της με τον πρωθυπουργό να ήταν από τις πλέον αμήχανες στιγμές της όλης τελετής:

Υπήρξαν βέβαια και πιο άνετοι, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης ή ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης: