Το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι ο υφυπουργός Καθημερινότητας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος διανύει το  80ο έτος της ηλικίας. Από την άλλη πλευρά, το νεότερο μέλος του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η 30χρονη νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθιστώντας την μια από τις νεότερες σε ηλικία παρουσίες σε υπουργικό θώκο.

Στους μεγαλύτερους ηλικιακά υπουργούς, περιλαμβάνονται επίσης, η Θεανώ Φωτίου, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Τέρενς Κουΐκ, ο Φώτης Κουβέλης και οι νεοεισελθέντες Μυρσίνη Ζορμπά αλλά και ο Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι διανύουν το 70ο έτος της ηλικίας τους.

Από την άλλη πλευρά, οι λεγόμενοι 30αρηδες του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στάθης Γιαννακίδης, ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος  και φυσικά η Κατερίνα Νοτοπούλου. Επίσης, έντονη είναι η εκπροσώπηση και της γενιάς των 40αρηδων, με τους Νίκο Παππά, Αλέξη Χαρίτση, Μιχάλη Καλογήρου,Λευτέρη Κρέτσο, Νεκτάριο Σαντορινιό, Κώστα Στρατή, Σταύρο Αραχωβίτη, Δημήτρη Λιάκο και Βασίλη Κόκκαλη, να εκπροσωπούν τη γενιά που είναι κυρίως συνομιλήκοι με τον πρωθυπουργό.

Παρατηρείται, μια προσπάθεια ισορροπίας, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να συνδυάσει την εικόνα ανανέωσης  που θέλει να εκπέμψει με την εμπειρία παλαιών στελεχών, που έχει ως συνέπεια, ο μέσος όρος ηλικίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου να διαμορφώνεται στα 54,5 έτη.