Πολύ ευχάριστη και πολυτελής ήταν η παραµονή επί τετραήµερο στην Κίνα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Όπως έγραψε το Secret, το προηγούµενο Σάββατο ταξίδεψε για το Πεκίνο, όπου έφτασε τα ξηµερώµατα της Κυριακής, µε απευθείας πτήση. Εκεί, προφανώς µετά το πολύωρο ταξίδι του, κράτησε ολόκληρη την Κυριακή κενή, ενδεχοµένως για να ξεκουραστεί, στο υπερπολυτελές «China World Hotel Shangri-La», το οποίο αυτοδιαφηµίζεται ως «βασιλικού στυλ», µε «φιλοξενία της πρωτεύουσας του αυτοκράτορα».

Είναι ενδεικτικό ότι η είσοδός του µοιάζει µε την «Απαγορευµένη Πόλη», µε οροφή διακοσµηµένη µε λαµπερά φύλλα χρυσού. Ξεκούραστος και πιο χαλαρός, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε το πρωί της ∆ευτέρας το επίσηµο πρόγραµµά του στην κινεζική πρωτεύουσα, µέχρι το απόγευµα της Τρίτης, οπότε και αναχώρησε για τη Σανγκάη. Και εκεί κατέλυσε σε πεντάστερο ξενοδοχείο και συγκεκριµένα στο «The Westin Bund Centre».

Οι πιο σηµαντικές επαφές του στη συγκεκριµένη πόλη ήταν µε την ηγεσία της Cosco, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και πέταξε για Πεκίνο και από εκεί για Αθήνα µέσω Βιέννης.