Τα όσα του μετέφερε ένας φίλος του, κάτοικος στο Μάτι της Αττικής, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος, στο «Στίγμα» των Νέων: 

«Εγώ δεν ήμουν Μάτι χθες το πρωί, το οποίο εδέησε να επισκεφθεί 43 ολόκληρες μέρες μετά την φωτιά ο πρόεδρος Τσίπρας. Ήταν όμως μερικοί κάτοικοι της περιοχής και μεταξύ τους και ένας δικός μου, ένας φίλος μου του οποίου το σπίτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την φονική πυρκαγιά της 23 Ιουλίου.

Από στόμα σε στόμα κυκλοφόρησε είδηση ότι «έρχεται ο Τσίπρας» και μαζεύτηκαν ο ένας με τον άλλο να δουν από κοντά τον πρωθυπουργό, που τους επισκεπτόταν αιφνιδιαστικά και αυτή τη φορά (την προηγούμενη, ως γνωστόν, είχε πάει σαν 'κλέφτης' για 40 λεπτά και εν συνεχεία έφυγε δρομαίως...).

Και τον είδαν -και μαζί του και ο δικός μου. Μου το περιέγραψε όλα αυτό εντελώς λιτά -το ίδιο λιτά μεταφέρω και εγώ τα λόγια του: 'Τον περιστοίχιζαν υπουργοί και πολλοί νεαροί, εμφανέστατα αστυνομικοί, όλοι με πολιτικά. Είχαν έρθει και μερικοί που δεν τους ξέραμε ως Ματιώτες. Μπορεί να ήταν από Ραφήνα, Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, δεν ξέρω από πού. Εμείς διάθεση να τον αποδοκιμάσουμε τον Τσίπρα δεν είχαμε. Από τη στιγμή που ήρθε, κάτι ήθελε να μας πει, και εμείς αισθανθήκαμε ότι είχαμε υποχρέωση να τον ακούσουμε. Πρωθυπουργός είναι. Αλλά αυτοί που σου λέω, οι 'φερτοί', με το που τον είδαν, άρχισαν να χειροκροτούνε. Αυτό προκάλεσε τον κόσμο, τους υπόλοιπους που άρχισαν τα γιουχαΐσματα. Για αυτούς, κυρίως. Έτσι πήρε η μπάλα και τον Τσίπρα. 

Έρχεσαι, κύριε, να μας δεις, να μας ακούσεις, να σου πούμε τα προβλήματά μας και κουβαλάς και τους κλακαδόρους μαζί σου; Τι τους θες; Εδώ χάθηκαν εκατό ζωές. Για 'μπράβο' είναι ή για να κλαις; Αυτό ήταν όλο. Μετά μέσα στην καφετέρια δεν άκουγα καλά, είχε φασαρία, είχαν μπει και κλακαδόροι, ήταν τόσο ασφυκτικά που βγήκα έξω...»

* Γιώργος Παπαχρήστος, θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ο καταξιωμένος πολιτικός συντάκτης θα είναι κοντά στους ακροατές των Παραπολιτικών με τον αιχμηρό και αποκαλυπτικό του λόγο.