Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Νews η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι ανήκει στην καραμανλική σχολή σκέψης και υποστηρίζει ότι με τον ανασχηματισμό διευρύνθηκε η κυβέρνηση με την συμμετοχή της και ότι μηδενίζεται το κοντέρ.

Σε ερώτηση για το αν στις επόμενες εκλογές θα κατέβει το ΝΕΟ αυτόνομα ή θα συνεργαστεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου υπογραμμίζει ότι «η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέβει με τους άξονες πολιτικής της και θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες. Οι συνεργασίες θα εκπορευθούν από την κοινωνία και όχι από την κορυφή».

Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών και το αν μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτιμά πως δεν θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης η συγκεκριμένη συμφωνία.

«Καραμανλικός» εκτός από την κ. Παπακώστα δήλωσε σε ξεχωριστή συνέντευξη και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ και οι ΑΝΕΛ» δήλωσε όταν ρωτήθηκε από το militaire.gr και προσέθεσε ότι «εμείς εκφράζουμε τις αρχές του Κώστα Καραμανλή και της κοινωνικής κεντροδεξιάς». Ππαράλληλα επιτέθηκε σε Άδωνι Γεωργιάδη και Κίνημα Αλλαγής σημειώνοντας πως «αυτοί τα βρήκαν μεταξύ τους για να καλύψουν τις απάτες τους».