Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε, για μία ακόμη φορά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να προκαλεί με τον τρόπο που απευθύνθηκε στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αβαρλή.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κ. Αβαρλή, ότι «χρειάζεσαι ψυχίατρο!» ενώ για αρκετή ώρα οι δυο τους καβγάδισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο πολιτικός διάλογος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος.

Στο πλευρό του δημοτικού συμβούλου βρέθηκαν οι «6» δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν συνασπιστεί (Κ. Ζέρβας, Γ. Αβαρλής, Π. Αβραμόπουλος, Μ. Αϊβάζογλου, Γ. Αρβανίτης, Α. Κουράκης) καθώς και οι κ.κ Ε. Κυριζίδης και Μ. Αιβάζογλου.

Το πλήρες κείμενο που δημοσίευσαν για την φραστική επίθεση: 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε τη βαθειά μας ενόχληση και να διατυπώσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με τον τρόπο που επέλεξε να απευθυνθεί στον συνάδερφό μας δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αβαρλή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Προσβλητικός, απαξιωτικός και εριστικός -όπως, άλλωστε, συχνά το συνηθίζει- ο Γιάννης Μπουτάρης απευθύνθηκε πριν λίγο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (17.09.2018), με απαράδεκτες εκφράσεις («χρειάζεσαι ψυχίατρο!») τις οποίες επιμόνως επαναλάμβανε και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προέδρου του σώματος, δεν δέχθηκε εν τέλει να ανακαλέσει.

Το απαράδεκτο και λυπηρό αυτό γεγονός προσβάλει, επίσης, το θεσμό του δημάρχου, τον οποίο εκπροσωπεί ο Γιάννης Μπουτάρης, προσβάλει το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, προσβάλει τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς που ήμασταν μάρτυρες του απρεπούς ξεσπάσματος του δημάρχου.

Τέλος, επειδή είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Μπουτάρης ολισθαίνει στην έμμεση προσβολή μιας ευαίσθητης και ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού (είχε προηγηθεί ανάλογη έκφραση που απευθύνθηκε προ μηνών σε πολίτες της Θεσσαλονίκης), μίας ομάδας ανθρώπων η οποία χρειάζεται στήριξη και προστασία και όχι χυδαίους παραλληλισμούς, του ζητάμε ανακαλέσει δημοσίως την προσβολή και να επανορθώσει.