Το 1997 η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ ήρθε με όλα τα αστέρια της πλην του Ντένις Μπέρκαμπ, λόγω του φόβου του για το αεροπλάνο, και υποχρεώθηκε σε ήττα από τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα με γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

Πολλά χρόνια αργότερα, το 2011, η Τότεναμ έρχεται πάλι τον Σεπτέμβριο, φέρνοντας λευκή ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι.

Ο ερχομός βέβαια της Άρσεναλ ήταν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός για την Τούμπα, αφού μετά την επιστροφή του Δικεφάλου του Βορρά στην Ευρώπη, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και δη της Πρέμιερσιπ ερχόταν μετά την επική πρόκριση επί της Σπάρτακ Τρνάβα.

Η άφιξη των «Κανονιέρηδων» στη Θεσσαλονίκη βέβαια αποτέλεσε μεγάλο θέμα για τα ΜΜΕ της εποχής, που ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον παίχτες και προπονητές της αγγλικής ομάδας.

Οι δηλώσεις του Αλσατού τεχνικού της Άρσεναλ έδειξαν, σύμφωνα με τη ThessNews και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Ζαβλιάρη, ότι έτρεφε σεβασμό στον αντίπαλο του, ωστόσο αυτό δεν ήταν το ενδιαφέρον στοιχείο των δηλώσεων 21 χρόνια μετά.

Δίπλα στον κ. Βενγκέρ μεταφραστής από τα αγγλικά στα ελληνικά ήταν ο τότε σύμβουλος Οργάνωσης και Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη.