Στα ύψη εξακολουθεί να βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο μετά το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και παρά το γεγονός ότι η προχθεσινή παρέμβαση του ΕΣΡ για το θέμα φαίνεται να ικανοποίησε τη ΝΔ, η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει κάνει τη δημόσια τηλεόραση παραμάγαζο παραπληροφόρησης του Μαξίμου, ωστόσο η χθεσινή παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Καρτερού ήρθε να ρίξει και πάλι λάδι στη φωτιά. Ο κ. Καρτερός με την παρέμβασή του όχι μόνο υποστήριξε τον δημοσιογράφο, αλλά και  συμφώνησε με το σχόλιο του κ. Καψώχα , ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει συνεργάτη του Μουσολίνι.

Στην ουσία το σχόλιο του κ. Καρτερού «καίει» τον δημοσιογράφο, Σωτήρη Καψώχα, καθώς ο εναγκαλισμός τους επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ, ότι το σχόλιο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ήταν κατευθυνόμενο από το Μαξίμου. Η παρέμβαση του κ. Καρτερού επιβεβαιώνει και τα σενάρια που θέλουν το Μαξίμου να επενδύει τελικά επικοινωνιακά στο θέμα του εμπάργκο, γι’ αυτό και η ίδια επιμένει στο εμπάργκο προς τον ΣΚΑΙ καθώς αυτή είναι μια συνήθη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που «δούλεψε» και στο παρελθόν, όταν με το εμπάργκο προς το MEGA και την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «δημιούργησε» έναν φανταστικό εχθρό, ο οποίος την θυματοποίησε απέναντι στην κοινή γνώμη. Στην ουσία ο κ. Καρτερός παρενέβη πρόθυμος να υπερασπιστεί τον δημοσιογράφο και να υιοθετήσει το σχόλιό του,  σπεύδοντας να βάλει σε ένα πέπλο «λογικής» το σχόλιο.

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Καρτερός, είναι και ο κ. Πολάκης που υποστήριξαν τον δημοσιογράφο, ο κ. Κουίκ, ο κ. Τζανακόπουλος κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο τον δημοσιογράφο, που ισχυρίστηκε αρχικά ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη, μακριά ωστόσο από τις αρχές και τον Κώδικα Δεοντολογίας της δημοσιογραφίας, ο οποίος δημοσιογράφος όμως, προτίμησε να «πετάξει» την δημοσιογραφική του ταυτότητα, προφανώς για να διατηρήσει την κομματική του.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει πίσω το εμπάργκο με κορυφαία στελέχη της, αλλά και με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα να βάζει και τους όρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι ο διορισμός στο τιμόνι της ΕΡΤ ενός προσώπου υπεράνω κομμάτων.