Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χρ.Μανωλάς, με αφορμή τις δηλώσεις Τσακαλώτου για τους ανθρώπους που έχουν ηλικία μεγαλύτερη από 70 ετών.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ λέει στον πρωθυπουργό, με επιστολή του, ότι σκοπεύει να ζήσει μέχρι… τα 110 χρόνια.

«Ο Θεός να σας κόβει ημέρες και να μου δίνει χρόνια για να παίρνω τη σύνταξή μου την οποία απέκτησα υπηρετώντας το Ελληνικό κράτος, δηλαδή κάτι τύπους σαν κι εσάς, προσφέροντας ασφάλεια και άμυνα στην Πατρίδα. Για να έρθουν μετά από 40 χρόνια να αποφασίζουν για το αν θα μου ξανακόψουν την ήδη πετσοκομμένη σύνταξή μου», γράφει στην επιστολή του ο κ. Μανωλάς.

«Μετά από τα παραπάνω έχω σκοπό να ζήσω μέχρι το 110ο έτος ης ηλικίας μου για να μου πληρώνετε σύνταξη μέχρι τότε. Ελπίζω παράλληλα μέσα στα πλαίσια των μειώσεων των δαπανών του Δημοσίου να προβείτε κάποια στιγμή σε μείωση του μισθού του δικού σας και των συντρόφων σας στο ίδιο επίπεδο που μειώσατε τη σύνταξη τη δική μου. Ελπίζω να μη σας στεναχωρώ με την πρόθεσή μου αυτή και σας προτρέπω να βρείτε άλλα επιχειρήματα για να περισώσετε τα ψίχουλα που δίνετε για συντάξεις, γιατί όπως το βλέπω στο Eurogroup του Δεκεμβρίου δεν θα είστε και πολύ πειστικός».