Δίπλα σε έναν χάρτη που οραματίζεται την… «Μεγάλη Μακεδονία» έριξε την ψήφο του υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει μία φωτογραφία που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς απεικονίζει τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας και τον γιο του να βρίσκονται μπροστά από την κάλπη με την ψήφο στο χέρι. Εντύπωση, όμως, στους πιο προσεκτικούς προκαλεί το γεγονός ότι στο βάθος της φωτογραφίας φαίνεται ο χάρτης της Μεγάλης «Μακεδονίας», την οποία… ορέγονται οι εθνικιστικοί κύκλοι της πΓΔΜ αλλά και μία προτομή του μεγαλύτερου Έλληνα Στρατηλάτη, του Μέγα Αλέξανδρου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα στους Έλληνες πολίτες καθώς, παρά το συγκυριακό της υπόθεσης, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την χώρα μας.

Πολλοί αναγνώστες αναρωτιούνται ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο της κυβέρνησης της πΓΔΜ μετά και την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα που δρομολόγησε ο Ζόραν Ζάεφ οδήγησε σε φιάσκο καθώς ψήφισε περί το 35% των σκοπιανών πολιτών στην κάλπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάλπες στήθηκαν σε σχολεία της πΓΔΜ και άρα αυτές οι εικόνες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες μπροστά σε νεαρούς σκοπιανούς μαθητές ενώ αποτελούν μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.