Φίλες δεν υπήρξαν ποτέ. Ούτε συνοδοιπόροι στο ίδιο κόμμα. Απλώς αναγκάστηκαν να συγκυβερνήσουν, αλλά και να συγκατοικήσουν στο υπουργείο. Ο λόγος για τη νέα υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, και τη νέα υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που ήταν επί τρία χρόνια η προκάτοχός της στο ΥΜΑΘ.

Τριάντα χρόνων η πρώτη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή στην Αριστερά, 60 ετών η δεύτερη, από τις Σέρρες και με πολιτική καταγωγή από την Κεντροδεξιά. Αναγκάστηκαν να συγκατοικήσουν, καθώς η κ. Νοτοπούλου ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα γραφεία του είχαν και έναν κοινό τοίχο. Μήπως και οι τοίχοι του υπουργείου είχαν αυτιά;

Κι αυτό γιατί η νέα υφυπουργός Εθνικής Αμυνας λίγο πριν αποχωρήσει από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης επιχορήγησε ουκ ολίγους συλλόγους, ομάδες και ενώσεις με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.

Και η κ. Νοτοπούλου τώρα το ψάχνει... Ανάμεσά τους και πολλοί σύλλογοι από την εκλογική της περιφέρεια, όπως ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Ηράκλειας Σερρών», ο «Σύλλογος Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών» και το «Φεστιβάλ Αμφίπολης».

Θα μου πείτε ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία υπουργός Μακεδονίας-Θράκης που επιχορήγησε σωματεία και συλλόγους, καθώς αντίστοιχα νούμερα είχαν ακουστεί παλιότερα για πολλούς που θήτευσαν στο Διοικητήριο, όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Χάρης Καστανίδης.

Αυτοί, όμως, όλοι δεν ήταν υποτίθεται το παλιό, που αυτή η κυβέρνηση πολεμούσε; Λέτε να έχουμε μαλλιοτραβήγματα;  

Πηγή: Secret