Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου και γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη είναι ο εκλεκτός του νέου φορέα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό αποφάσισαν, το απόγευμα του Σαββάτου, τα μέλη της περιφερειακής συνέλευσης του Κινήματος Αλλαγής που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου 

Ωστόσο, της ανακοίνωσης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο.

Κατά διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, όπως αυτό του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος δεν έδωσε καν το παρών στην συνέλευση και του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Άγγελου Τόλκα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τόλκας είπε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η πρόταση για να είναι υποψήφιος του είχε γίνει από συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, την οποία και απεδέχθη πριν τέσσερις μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής είπε ότι το πρωί του Σαββάτου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνεργάτη της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής που του πρότεινε να μην θέσει τελικά υποψηφιότητα, καθώς υπάρχουν στελέχη και παράγοντες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που προωθούν άλλο πρόσωπο και έχουν βάλει βέτο όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητά του. 

Ο ίδιος φέρεται στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη να εξέφρασε  διαφωνίες για τη διαδικασία με την οποία ελήφθη η τελική απόφαση, ωστόσο, μετά την πρόταση για τον Χρήστο Παπαστεργίου, ο πρώην υφυπουργός έκανε τελικά πίσω.

Τελικά, στη διάρκεια της συνέλευσης του Σαββάτου ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου στην εισήγησή του έκανε γνωστό πως το Περιφερειακό Γραφείο εισηγείται ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρήστο Παπαστεργίου