Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ομιλητής σε εκδήλωση στo London School of Economics με θέμα «Οικονομική κρίση και πολιτική υγείας στην Ελλάδα». Στο περιθώριο της ημερίδας τού ζητήθηκε από «Τα Νέα» να σχολιάσει τις παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη στα social media (έχει κάνει λόγο για βοθροκάναλα κ.λπ.).

«Με τον κ. Πολάκη συνεργαζόμαστε στην υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου. Σε αυτό υπάρχει απόλυτη σύμπνοια. Από εκεί και μετά, ο καθένας έχει το δικαίωμα, τη δυνατότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται στον δημόσιο πολιτικό λόγο και στα social media. Ο καθένας επίσης μπορεί να επικρίνει ή να κατακρίνει μια συμπεριφορά» ήταν η αμφίσημη απάντηση του υπουργού.

Η επίσκεψη του Ξανθού στη βρετανική πρωτεύουσα συνέπεσε και με τη δημοσιοποίηση μιας ανησυχητικής έρευνας του Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία 3 στους 5 γιατρούς θεωρούν ότι ο τρόπος που λειτουργεί το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς, ενώ 6 στους 10 κατακεραυνώνουν τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

«Ο υπουργός απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις, αποδίδοντάς τες σε… λανθασμένη πληροφόρηση γιατρών και ασθενών. Λέτε να μην ξέρουν;» αναρωτιέται ο Μικροπολιτικός των Νέων.