Σημαντικές επαφές με Υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης και στελέχη του Χριστιανο-Κοινωνικού Κόμματος της Βαυρίας (CSU) σε Μόναχο και Βερολίνο είχε ελληνική αποστολή, στο πλαίσιο προγράμματος του ιδρύματος Hanns Seidel.

Με επικεφαλής της αποστολής τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, στην ομάδα συμμετείχαν ο Νίκος Λυσιγάκης ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αλλά και οι Αλέξανδρος Μίχας και Κωνσταντίνα Μπλάτσου από την ΟΝΝΕΔ. Τη δεκαμελή αποστολή συμπλήρωναν Έλληνες δημοσιογράφοι, στελέχη επιχειρήσεων και think tanks, οι οποίοι είχαν πλήθος συναντήσεων ενόψει των κρίσιμων αυριανών στη Βαυαρία, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Αναπόφευκτα τη συζήτηση με τους Υφυπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Γερμανίας μονοπώλησε το μεταναστευτικό αλλά και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τους Γερμανούς να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον να κάνει περισσότερα η ίδια για την ασφάλεια της. Ανεξάρτητα πάντως από τις επιμέρους διαφωνίες των δύο πλευρών στην προσέγγιση της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η υποδοχή των Ελλήνων ήταν εξόχως τιμητική, με την ελληνική σημαία να υψώνεται στον ιστό του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας, καθ' όλη την παραμονή της αποστολής.