Ο ένας ήταν πρωθυπουργός και ο άλλος κορυφαίος υπουργός Οικονομικών. Και οι δύο έβαλαν την Ελλάδα στη βάσανο των Μνημονίων το 2010 και μετά οι πολιτικοί δρόμοι τους χώρισαν. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ξανάσμιξαν στις 3 Οκτωβρίου, σε ένα... θησαυροφυλάκιο στη Φλωρεντία.

Μην πάει το μυαλό σας σε κάποιου είδους ριφιφί, αφού η συνάντησή τους έγινε στο πλαίσιο ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού στο European University Institute και στη Σχολή Διακρατικής Διακυβέρνησης με θέμα: «Η Ευρώπη μετά την κρίση: Πολιτική, Οικονομία και Δημοκρατία».

Η ομιλία, μάλιστα, περιελάμβανε επίσκεψη στο θησαυροφυλάκιο όπου φυλάσσονται αρχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάμεσά τους και έγγραφα για την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκεί ως ομιλητής και η απορία έγκειται στον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών εκεί. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι αποφάσισε να αλλάξει πορεία και, αφού ξέμπλεξε με τη λίστα Λαγκάρντ και τη Δικαιοσύνη, είναι πλέον ερευνητής/αναλυτής του European University Institute.

Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως, να ανέλυαν στο ακροατήριο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και το πώς δεν έκαναν τίποτα από όσα αυτό προέβλεπε. Είχαν, πάντως, την ευκαιρία να τα πουν οι δυο τους έπειτα από αρκετό καιρό.  

Πηγή: Secret