«Βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος». Με τους αγαπημένους του στίχους από το ποίημα, «Το Κορμί και το Σαράκι» του Ντίνου Χριστιανόπουλου αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Κοτζιάς έπειτα από την υποβολή της παραίτησής του από η θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Για τους καλά γνωρίζοντες η αγάπη του Νίκου Κοτζιά για την ποίηση είναι μεγάλη. Αυτό όμως που ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως και ο ίδιος ο κος Κοτζιάς γράφει στιχάκια. Μάλιστα κάθε πρωτομηνιά τα κινητά φίλων και συνεργατών του λάμβαναν στίχους του υπουργού για να ευχηθεί καλό μήνα.

«O Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών. Θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών. Να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του» είναι ένα πρόσφατο μήνυμα – τον περασμένο Αύγουστο - που έφυγε με αποστολέα τον πρώην υπουργό προς όλες σχεδόν τις επαφές του κινητού του τηλεφώνου.

Για την ιστορία αυτή είναι μια συνήθεια του υπουργού που κάνει πάρα πολλά χρόνια και όχι μόνο από τον Ιανουάριο του 2015 που βρέθηκε στην ηγεσία το υπουργείου Εξωτερικών.