Στα Χανιά βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την γέννηση του πατέρα τους Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το ίδρυμα που φέρει το όνομά του και τον Δήμο Χανίων.

Έξω από το πατρικό του σπίτι στη Χαλέπα Χανίων, βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» όπως θα λέγεται στο εξής το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια.

Παρουσία μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ακριβώς έξω από το σπίτι.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας, ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Φυτέψαμε στο σπίτι μας στο Ακρωτήρι μια αμπελιτσιά, το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και αναγνώρισε τους κινδύνους. Έβλεπε μακρυά. Ήταν μπροστά από την εποχή του”

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο ίδιος ένας δρόμος

«Ήταν ο ίδιος με τον τρόπο του ένας δρόμος, με το έργο του… Να κάνουμε τον δρόμο που χάραξε λεωφόρο, όχι μόνο για μας αλλά για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορική του παρακαταθήκη».

Ακολούθησε ένα ριζίτικο από τους φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την Ασή Γωνιά οι οποίοι φώναξαν στο τέλος «Αθάνατος».

Ακολουθεί το Β Μέρος των εκδηλώσεων στο Παλιό Λιμάνι το οποίο έχει ως εξής:

Έναρξη – Συγκέντρωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Καλωσόρισμα από τον συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Πάσχο Μανδραβέλη
Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα
Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του ΙΚΜ, κα Κατερίνα Μητσοτάκη
Προβολή βίντεο – αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Ομιλία του καθηγητή Ιστορίας, κ. Γιώργου Δερτιλή
Ομιλία της Βουλευτή Α’ Αθηνών, κας Ντόρας Μπακογιάννη
Αποφώνηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Πάσχο Μανδραβέλη
Μουσικό Πρόγραμμα
Λήξη Εκδήλωσης

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr