Την Ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας θυμήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις φήμες για δωροδοκία και απειλές σε βάρος των βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO προκειμένου να υπερψηφίσουν την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Ο κ. Καμμένος, που ταυτίζεται πλήρως με την αντιπολίτευση του VMRO, του κόμματος που με το πρόγραμμα «Σκόπια 2014» καταχράστηκε την ελληνική ιστορία, έγραψε: «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και τη δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιακόφσκι, που απάντησε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Αγαπητέ κ. Καμμένο, παρακαλώ να είστε ενήμερος ότι μοιράζεται ψεύτικες ειδήσεις που έχουν ήδη διαψευστεί από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλωματίας ας εργαστούμε για τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες».

Το διακύβευμα στην τοποθέτηση Καμμένου δεν είναι αν είναι ή όχι αληθείς οι φήμες για τη δωροδοκία βουλευτών αλλά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε να σχολιάσει μία φήμη που η σύμμαχος χώρα της κυβέρνησής του έχει επίσημα διαψεύσει κατηγορηματικά. Αποτέλεσμα της παρέμβασης Καμμένου είναι να εκτεθεί, για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα.