Πολιτική θύελλα προκαλεί σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας  Κουράκου. Το Μέγαρο Μαξίμου μέσω του κ. Τζανακόπουλου μιλάει για μια εξέλιξη που αποδεικνύει την διαφθορά, την διαπλοκή και  τον εκφυλισμό του παλιού πολιτικού συστήματος, ενώ την ίδια ώρα η αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι πολλά στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος βρήκαν στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποια από αυτά τα στελέχη συνυπάρχουν στην κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη που μπαίνει στην φυλακή, έστω και προσωρινά, ο «καυγάς» επικεντρώνεται ωστόσο γύρω από το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, με το Ποτάμι χθες να αφήνει σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού, την ώρα που τα κόμματα «σφάζονται» για το ποιος είναι πιο «μακριά» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Όσο οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κορυφώνονται πολλοί είναι εκείνοι που θυμήθηκαν τον ενθουσιασμό της κυβέρνησης όταν στον τελευταίο ανασχηματισμό πανηγύρισε για την κεντοαριστερή της διεύρυνση, τοποθετώντας την κ. Μυρσίνη Ζορμπά στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τότε με την τοποθέτησή της στο υπουργείο το Μαξίμου «έκλεισε» το μάτι και στους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη, καθώς η κ. Ζορμπά υπήρξε συνεργάτιδά του.

Όπως αναφέρει το βιογραφικό της (στο βικιπαιδεια) σχετικά με την πολιτική της σταδιοδρομία:

«Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε μέλος του ΠΑΜ, της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων (1970-1973). Μέλος του ΚΚΕ εσωτ. μετά τη Μεταπολίτευση, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ 1987), και της κίνησης πολιτών «Πολιτεία».

Το 2000-2004 διορίστηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα. Το χρονικό διάστημα 2009-2015 διετέλεσε Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη».