Τι το ήθελε ο Νίκος Κοτζιάς να καυχηθεί από το Ηράκλειο της Κρήτης πως ο εύπορος πατέρας του είχε κάποτε στη δούλεψή του τον Κώστα Σημίτη; Ανθρωποι του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι έτυχε να έχουν εικόνα για τις σχέσεις του με τον Ν. Κοτζιά την περίοδο που ο τελευταίος ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, μου μετέφεραν δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες, από τις οποίες σίγουρα δεν προκύπτει πως ο κ. Σημίτης αισθανόταν υποχρεωμένος απέναντι στον γιο του Αγγελου Κοτζιά.

Ο Κ. Σημίτης, που «φορτώθηκε» την παρουσία του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών ως έμπιστου συμβούλου του Γ. Παπανδρέου μόλις ο τελευταίος «εκπαραθύρωσε» τον Θ. Πάγκαλο από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, σε μια προπαρασκευαστική σύσκεψη υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να του είχε πει:

«Γιώργο, σε παρακαλώ, δεν θέλω τον Κοτζιά εδώ. Ο,τι λέμε, την επόμενη ημέρα το διαβάζω στις εφημερίδες».

Ηταν λίγο πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι, τον Δεκέμβριο του 1999.

Η δεύτερη φορά που ο Κ. Σημίτης τσακώθηκε με τον Γ. Παπανδρέου για τον Νίκο Κοτζιά ήταν στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρκελώνη το 2002. Ο Γ. Παπανδρέου με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών είχε πάλι «αγκαζέ» τον Ν. Κοτζιά και μάλιστα κατέλυσαν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Κ. Σημίτη.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός τούς υποχρέωσε να αλλάξουν ξενοδοχείο εκείνη την ημέρα...!  

Πηγή: Secret