Δεν φαίνεται να φέρνει γούρι ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς με τους οποίους συμμάχησε.

Κι αυτό δεν είναι μόνο αντιληπτό με τους «πολιτικούς συμμάχους» του στην κυβέρνηση, αλλά και με όσους Ευρωπαίους αξιωματούχους «έδωσε τα χέρια» και συμφώνησε.

Ο Βηματόδης, ήδη έχει καταμετρήσει όλους αυτούς που… αποτελείωσε η χειραψία με τον Τσίπρα, με αφορμή την αποχώρηση, έστω και την μελλοντική, από την πολιτική σκηνή της Άνγκελα Μέρκελ. Αναφέρει το δημοσίευμα: «Πόσους ηγέτες αλλά και υπουργούς κατάφερε να αφήσει πίσω του ο Αλέξης Τσίπρας; Που δεν ήσαν λίγοι όλοι αυτοί που έκαναν με την εκλογή του λόγο για «αριστερή παρένθεση».

Ορισμένοι από αυτούς που άφησε πίσω είχαν έρθει σε πλήρη αντίθεση μαζί του αλλά εν συνεχεία συμμάχησε με όλους. Αποτέλεσμα; Αυτός έμεινε, οι άλλοι έφυγαν. Λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε: Φρανσουά Ολάντ (που τον ονόμαζε και… Ολαντρέου), Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μαριάνο Ραχόι, Ματέο Ρέντσι, Κρίστιαν Κερτ (αυστριακός καγκελάριος που τον έχει διαδεχθεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς), ως πρωθυπουργός πρόλαβε δύο πλανητάρχες, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντόναλντ Τραμπ, «προσπέρασε» την Αργεντινή Κριστίνα Φερνάντες Ντε Κίρχνερ, τον Γιούνκερ και τώρα (τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο) αφήνει πίσω του και την Ανγκελα Μέρκελ. Αυτά με τους ξένους ηγέτες και υπουργούς.

Στο εσωτερικό ουκ έστιν αριθμός εκείνων που «έφαγε» και εξακολουθεί να αφήνει πίσω του – τελευταίο παράδειγμα ο Νίκος Κοτζιάς».