Νέα εστία έντασης δημιουργείται στην κυβέρνηση με την διαφωνία που έφτασε ακόμη και στην απειλή παραίτησης, μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα. Αν και από τις 12 το πρωί η Κατερίνα Παπακώστα απαιτούσε να δει τον πρωθυπουργό, ωστόσο το ραντεβού τους κλείστηκε αργά το βράδυ με τον πρωθυπουργό να βλέπει τελικά την Παπακώστα, επί 20 λεπτά.

Παρότι επιχειρήθηκε και από τον Πάνο Καμμένο να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ωστόσο δεν ήταν εφικτό.

Επί 20 λεπτά ο Τσίπρας έκανε μια νέα προσπάθεια, έχοντας απέναντί του την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τον ενημέρωσε για την διαφωνία της με το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις κρίσης των αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Ο Τσίπρας δεν κατάφερε όπως φαίνεται να σβήσει την φωτιά, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν οι διαφωνίες μεταξύ Παπακώστα και Γεροβασίλη.

Φαίνεται όμως ότι η Παπακώστα είναι σε μια πιο προνομιακή θέση καθώς έχει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση και την ψήφο της, είτε για τα νομοσχέδια που έρχονται, είτε για την Συμφωνία των Πρεσπών,  αν σκεφτεί κανείς ότι η ψήφος της Όλγας Γεροβασίλη είναι δεδομένη.