Για «παγίδα» από την πλευρά της κυβέρνησης, απέναντι στους συνταξιούχους, κάνει λόγο σήμερα στη στήλη του στα ΝΕΑ  ο Γιώργος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στην χθεσινή τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια. Επικαλούμενος την «συμβουλή» του Αλέξη Μητρόπουλου, του πιο ειδικού που μπορεί να σκεφτεί κανείς σε τέτοια θέματα, αναφέρει ότι με την χθεσινή τροπολογία την… πάτησαν οι συνταξιούχοι.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος: «Τι πιστεύει λοιπόν ο Μητρόπουλος για ό,τι έγινε χθες στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για την τροπολογία περί αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια; Ότι την… «πάτησαν» οι συνταξιούχοι…!

Όπως σημειώνει ο «μανούλα» σ’ αυτά Μητρόπουλος, το άρθρο έξι της τροπολογίας που ψήφισε εν χορδαίες και οργάνοις η κυβερνητική πλειοψηφία «είναι ύποπτο» διότι, όπως πιστεύει, προστέθηκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν ορισμένους εξ ‘αυτών οι οποίοι προσέφυγαν.

Κατά τον Αλέξη, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί ουσιαστικά και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα και τα επιδόματα! Δηλαδή, δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό, πρόκειται μια ακόμη απάτη ευρείας κλίμακας πασπαλισμένη με μπόλικη στάχτη για τα μάτια…».