Μια έκπληξη «κρύβει» το πρόγραμμα του επόμενου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019 σε έναν από τους κλασικούς διεθνείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ο λόγος για τη διάσημη οικονομολόγο της γνωστής επενδυτικής τράπεζας Rothschild -και τρίτη στην ιεραρχία της- Anne-Laure Kiechel, που εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί άτυπο μυστικό σύμβουλο της κυβέρνησης Τσίπρα για τις διεθνείς επενδυτικές επαφές της.

Η κυρία Kiechel, η οποία για τους καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί τον διεθνή «κόουτς» του Αλέξη Τσίπρα έναντι των ξένων κυβερνήσεων, αλλά και των διεθνών οικονομικών οργανισμών, θα μιλήσει πρώτη φορά μπροστά σε ελληνικό, κυρίως, κοινό, περιγράφοντας μέσω της παρέμβασής της στο διεθνές φόρουμ τις οικονομικές «επιτυχίες» του Ελληνα πρωθυπουργού.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στους «Δελφούς», με αρκετούς να δηλώνουν από τώρα πρόθυμοι να ακούσουν από κοντά τον άνθρωπο που, όπως λέγεται, έφερε κοντά τον κ. Τσίπρα, αλλά και την κυρία Μπαζιάνα με την οικογένεια Rothschild. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η κ. Kiechel και η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού ανταλλάσσουν απόψεις επί παντός επιστητού.

Σημειώνεται ότι το κορυφαίο στέλεχος της Rothschild συμμετέχει και σε ταξίδια στελεχών της κυβέρνησης, όπως το προηγούμενο έτος στο Ισραήλ σε επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου έδωσε το «παρών» στην ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί, όπου παρέστη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.