Μια νέα κόντρα υποβόσκει στους κόλπους της κυβέρνησης, αυτήν τη φορά με φόντο το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος για το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με φόντο το μόνιμο και επανειλημμένως υποβληθέν αίτημα του πρώτου για την έγκριση 200 και πλέον προσλήψεων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές και άμεσες (σύμφωνα με την πλευρά Παππά) ανάγκες. Ωστόσο, η οδός Νίκης δεν έχει δώσει ακόμη τη συγκατάθεσή της και ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Βλέπετε, πέραν της όποιας αξίας θα έχουν οι εν λόγω προσλήψεις από ρουσφετολογικής πλευράς, ο ίδιος ευελπιστεί με αυτόν τον τρόπο να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη (που έχει σηκώσει κανονικό λάβαρο υπέρ των προσλήψεων), προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες συμμαχίες στην εσωτερική διαμάχη του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τον έλεγχο του ενημερωτικού τομέα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, ευελπιστεί μέσω της αύξησης των εργαζομένων στους αντίστοιχους τομείς να αμβλυνθούν κάποιες από τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί ενόψει της γενικότερης αναστάτωσης που επικρατεί στην ΕΡΤ, η οποία οδήγησε στην έξοδο τόσο τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο, όσο και τον αναπληρωτή του, Γιώργο Θαλασσινό.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, πίσω από την άρνηση Τσακαλώτου να εξυπηρετήσει τον Νίκο Παππά δεν βρίσκεται μόνο η ανάγκη διατήρησης των δημοσιονομικών ισορροπιών, αλλά και η εσωκομματική αντιπαράθεση των «53+», στην ομάδα των οποίων ανήκει και ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας με ορισμένους από τους διαχρονικούς αυλικούς του Αλέξη Τσίπρα.  

Πηγή: Secret