Tον προσωπικό λογαριασμό του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, χάκαραν άγνωστοι από την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής και ανήρτησαν βίντεο με το σχόλιο «θα υψώσουμε την τουρκική σημαία στην Αθήνα. Να περιμένετε τους ευγενείς μαχητές Τούρκους» και το βίντεο όπου πυροβολούν τον Σολωμό Σολωμού.

«Ο λογαριασμός μου, για μια ώρα, "κατελήφθη" από φασίστες εκ Τουρκίας που πόσταραν τις βαρβαρότητές τους. Ελπίζω να επανακτήθηκε τώρα» απάντησε, λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Βαρουφάκης.

Οι Τούρκοι δημοσιεύουν στο προφίλ του σκηνές από σίριαλ της χώρας τους που δείχνουν ακόμα και την Αθήνα να καταλαμβάνεται από Τούρκους. Ένα εκ των «τουίτς», μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα... Σκάσε!».

«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας χακαρίστηκε» και «ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών σε σοκ. Η τουρκική σημαία είναι κρεμασμένη στον λογαριασμό του», γράφουν οι χάκερς που πανηγυρίζουν για το κατόρθωμά τους.

Σε άλλες αναρτήσεις τους στο Twitter του πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρουν μάλιστα ότι επιτέθηκαν στον λογαριασμό του, επειδή «είναι υποστηρικτής του Γκιουλέν και των Κούρδων τρομοκρατών του PKK»!