Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στη Βουλή για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο και άθελα της άδειασε τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. 

Τελειώνοντας την τοποθέτησή της, χαρακτήρισε ως έναν «τεράστιο μύθο πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες ή πως η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την φυσική ηγεσία να δράσει». Δεν της έφτανε όμως αυτό και παραλλήλισε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με τις καταγγελίες περι σχέσης του Ανδρέα Παπανδρέου με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Τι το ήθελε;

Εκείνος που λάνσαρε τη συγκεκριμένη θεωρία δεν ήταν άλλος από τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Ο σημερινός υπουργός στο βιογραφικό του έχει και το βιβλίο με τον τίτλο: «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη» (Αθήνα 1992, Ελληνική Ευρωεκδοτική). Στο συγκεκριμένο βίβλιο φωτογράφιζε το ΠΑΣΟΚ για σχέση με τη 17 Νοέμβρη ενώ προσέθετε.

“Οι τρομοκράτες δρουν πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά, στο χώρο της Αριστεράς” (Εκδόσεις Ελληνική Ευρωεκδοτική), αναφερόμενος µάλιστα ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), η «Μαργαρίτα Γιαρουλή» (το ορθό είναι «Γιαραλή» και είναι σύζυγος του Ν. Μανιού), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης (επανεντάχθηκε στο κυβερνών κόµµα κατά το τελευταίο συνέδριο).