Την πρώτη φορά πήγε στο Μάτι μία εβδομάδα μετά την τραγωδία και ενώ δεκάδες άνθρωποι έδιναν μάχη να κρατηθούν στη ζωή σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε στο Μάτι πρωί πρωί ώστε να μην τον δουν οι κάμερες των ιδιωτικών καναλιών και με τη συνοδεία της ΕΡΤ και υπουργών.

Τότε συνομίλησε με έναν κάτοικο και περιόδευσε στα καμένα προκαλώντας την οργή της κοινωνίας, κι όχι μόνο των κατοίκων στο Μάτι για τη στάση του αυτή.

Πήγε και άλλη μια φορά, τον Σεπτέμβριο, πάλι σε «ασφαλές περιβάλλον». Υπήρξαν και κλακαδόροι.

Η τρίτη ήταν η πιο «εντυπωσιακή»: Μετέβη την ημέρα που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι. Είπε μάλιστα ότι δεν ήθελε κάμερες ώστε να μην πει κανείς ότι κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Πρώτος έφτασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λίγο μετά τις 10:00 και ακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε καφέ της περιοχής, συνάντησαν κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά, δυο από τις περιοχές που επλήγησαν από την φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Παρών ήταν ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς. Τα θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο πρωθυπουργός μοίρασε μερικές ακόμα υποσχέσεις και αποχώρησε.