Μοιράζονται φυλλάδια με τη φωτογραφία του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου μοιράζονται στο γκισέ του ΕΦΚΑ, κάνοντας απολογισμό του «έργου» του.

Στα φυλλάδια, όπως διαβάζουμε στον «Παράτυπο» της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για «επιτεύγματα» και θετικές παρεμβάσεις που έδωσαν βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό και γλίτωσαν από τη χρεοκοπία που ήταν όταν το παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ! Στα… επιτεύγματα όμως και στο κείμενο που έχει τη φωτογραφία του ο ίδιος δεν λέει κουβέντα ούτε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σημειωτέον η Νέα Δημοκρατία το «παρέδωσε» στα 230 ευρώ το 2014 και ο ΣΥΡΙΖΑ «κατάφερε» και το έφτασε στα 12 ευρώ το μήνα για 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους που θα το πληρωθούν σε λίγες μέρες. Το φυλλάδιο με τη φωτογραφία του υφυπουργού δεν ανέφερε λέξη για την κατάργηση των συντάξεων χηρείας κάτω από 52 ετών. Επίσης δεν λέει κουβέντα για τις μειώσεις των επικουρικών που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 και έφτασαν στο 50% για 300 χιλιάδες συνταξιούχους, δεν λέει τίποτα για τις συντάξεις του νόμου που έφτιαξαν με την τρόικα το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου που φέρνει μειώσεις άνω του 20% μέχρι τώρα και άνω του 30% από το 2019 και φυσικά δεν υπάρχει καμία αναφορά στις παράνομες περικοπές που επιβάλλονται στις παλιές συντάξεις από νόμους που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

«Ποιος πλήρωσε για τη ρεκλάμα του υφυπουργού με το φυλλάδιο που μοιράζεται στα γκισέ του ΕΦΚΑ» διερωτώνται οι εργαζόμενοι (ΔΑΚΕ – ΕΦΚΑ) σε ανακοίνωσή τους που καταγγέλλουν την παλαιοκομματική αυτή πρακτική και ευθέως μιλούν για «προπαγανδιστικό (προεκλογικό) φυλλάδιο της κυβέρνησης». Όσο για τα επιτεύγματα που διαφημίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ αναφέρουν αυτό που βιώνουν οι ίδιοι με ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα ταμεία που την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι περιμένοντας μήνες και χρόνια για τη σύνταξή τους.