Είναι γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής βρέθηκαν στην Τρίπολη. Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη ομιλία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο του κόμματος, Παναγιώτη Νίκα, από την άλλη ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο χωριό Κάψια, με παρέα τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Λευτέρη Ζαγορίτη και Νίκο Καλτεζιώτη.

Η καλύτερη αφορμή λοιπόν να τα πουν κατ’ ιδίαν… Γιατί όμως «ανέβηκε» ο νυν πρόεδρος στα βουνά της Αρκαδίας και δεν «κατέβηκε» ο πρώην πρόεδρος να ακούσει την ομιλία του πρώτου, να δώσει και ένα (ακόμη) μήνυμα ενότητας, να κάνει και μια ευχάριστη έκπληξη – σίγουρα – στον υποψήφιο αλλά και στο δεξιό ακροατήριο της ομιλίας;

Η αλήθεια δεν είναι - σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος - πως ο κος Καραμανλής δεν ήθελε να πάει, αλλά δεν είναι μαζί του ούτε ένα σακάκι. Πώς να εμφανιστεί λοιπόν έτσι σε μια κομματική εκδήλωση;

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο «Αρχοντικό Καλτετζιώτη» - το οποίο και ανήκει στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας – και ήπιε καφέ με την παρέα.

Γενικά το κλίμα ήταν καλό, ενώ οι δυο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ιστορία ο κος Μητσοτάκης αποχώρησε γρήγορα αφού είχε την ομιλία στην Τρίπολη, παρουσία μάλιστα όλων των βουλευτών της Πελοποννήσου – ακόμη και του κου Λυκουρέντζου – που νωρίτερα βρισκόταν με τον Κώστα Καραμανλή.